Вчені б’ють на спалах: Росія приховує показники радіації після ядерного вибуху
Категорія
Події
Дата публікації

Вчені б’ють на спалах: Росія приховує показники радіації після ядерного вибуху

Вчені б’ють на спалах: Росія приховує показники радіації після ядерного вибуху

Голова Організації договору про заборону ядерних випробувань Лассіна Зербо повідомив, що після ядерного вибуху біля селища Ненокса Росія припинила показувати міжнародним спостерігачам дані про стан радіації. Про це Зербо розповів в інтерв’ю американському виданню The Wall Street Journal, інформує ONLINE.UA.

Вчені-ядерники підтвердили, що дві станції моніторингу радіаційної безпеки в російських містах Кіров і Дубна припинили передавати сигнали про поточний радіаційний фон через два дні після вибуху ракети на полігоні в Архангельській області.

За словами Лассіни Зербо, влада Росії пояснює зникнення сигналу зі станцій «проблемами з мережею і зв’язком».

«Це дуже дивний збіг, що станції припинили відправляти дані незабаром після інциденту 8 серпня. Ймовірно, це тому, що вони хочуть приховати технічні деталі ракетно-рухової установки, яку намагаються і не можуть розробити», - повідомив виконавчий директор Асоціації з контролю над озброєннями Деріл Кімбол.

Нагадаємо, що 8 серпня на військовому полігоні біля міста Северодвинськ в ході невдалого запуску нової ракети вибухнув малогабаритний ядерний двигун. В результаті загинуло щонайменше 7 людей. Кількість постраждалих уточнюється.

Днями стало відомо, що медики Архангельської обласної лікарні, які приймали перших постраждалих з військового полігону, теж могли отримати дозу радіаційного забруднення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?