Американець знайшов листа у пляшці з СРСР: зміст таємничого послання
Категорія
Технології
Дата публікації

Американець знайшов листа у пляшці з СРСР: зміст таємничого послання

Американець знайшов листа у пляшці з СРСР: зміст таємничого послання
Джерело:  BBC

Американець Тайлер Іванофф, що мешкає на Алясці, знайшов стару винну пляшку з листом 1969 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

Житель північного штату йшов по дрова, коли помітив незвичний предмет на узбережжі. Він оприлюднив світлини своєї знахідки у Facebook з проханням перекласти послання. Виявилося, що воно написане російською та датоване 20 червня 1969 року.

Написав листа член екіпажу судна "Сулак". За інформацією російських ЗМІ, які й звернули увагу на цікаву подію, автором був капітан Анатолій Боцаненко. Він служив на судні о 1970 року.

Іванофф пояснив, що пляшку він відкрив зубами. Лист виявився сухим, а всередині зберігся запах вина.

"Щирі вітання від російського флоту Далекосхідного пароплавства ВРХФ "Сулак". Вітаю вас, хто знайде цю пляшку, просимо повідомити за адресою місто Владивосток всьому екіпажу. Бажаємо вам хорошого здоров'я, довгих років життя і щасливого плавання. 20 червня, 1969", - написав згаданий капітан.

Російські телевізійники розшукали автора, якому виповнилося 86 років. Той дуже зрадів, що його послання знайшли та спочатку не впізнав власного почерку - настільки це було давно.

Іванофф підкреслив, що дуже радий тому, як розрослась знахідка до такої багатої на подробиці історії. Він додав, що теж, можливо, викине пляшку з листом у море.

Як повідомляв ONLINE.UA, колектив науковців організував експеримент для виявлення показників, що можуть демонструвати розвиток серцевих захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?