Стали відомі результати переговорів Путіна і Макрона на півдні Франції
Категорія
Політика
Дата публікації

Стали відомі результати переговорів Путіна і Макрона на півдні Франції

Стали відомі результати переговорів Путіна і Макрона на півдні Франції
Джерело:  online.ua

Вчорашні переговори лідерів Росії та Франції не принесли відчутного прориву на шляху вирішення конфлікту на сході України. Як і раніше, Путін декларує безальтернативність Мінських угод, однак всю вину за їхнє невиконання покладає виключно на Україну.

Як повідомляє ONLINE.UA, на брифінгу для преси після 3,5-годинної розмови між Володимиром Путіним та Еммануелем Макроном президент Росії розповів, що у 2016 році нормандська четвірка пішла «на значний компроміс, фактично видозмінивши імплементацію закону про особливий статус Донбасу». За його словами, Петро Порошенко наполягав на тому, щоб текст був змінений, і тодішній глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр «зробив компромісну пропозицію».

«Ми з цим погодилися, ми пішли на цей компроміс, щоб закон про особливий статус Донбасу був імплементований на тимчасовій основі в день голосування, а на постійній основі – після підведення підсумків та підтвердження результатів відповідними структурами ОБСЄ. Ну так треба це зробити в кінці кінців , треба якось це оформити», – заявив російський лідер.

Крім того, Путін додав, що останні контакти з президентом України Володимиром Зеленським «вселяють обережний оптимізм».

Нагадаємо, що вчорашня зустріч між Макроном та Путіним пройшла в літній резиденції французького президента у Брегансоні на півдні країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?