Китайці пообіцяли Україні 100 млн доларів за однієї умови
Категорія
Україна
Дата публікації

Китайці пообіцяли Україні 100 млн доларів за однієї умови

Китайці пообіцяли Україні 100 млн доларів за однієї умови

Китайські компанії Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group пообіцяли внести до держбюджету України 100 млн доларів, якщо Антимонопольний комітет дасть дозвіл на купівлю більше 50% підприємства «Мотор Січ».

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга ».

За словами неназваного джерела в уряді, умова про внесення до держбюджету 100 млн доларів – одна з ключових домовленостей між китайськими інвесторами і Укроборонпромом.

«Надходження цих коштів до спеціального фонду вже передбачено пунктом 9 статті 11 закону про держбюджет України на 2019 рік – 2,8 млрд грн за курсом на момент прийняття держбюджету», – повідомив чиновник Кабміну.

За його словами, після завершення угоди про продаж «Мотор Січі» держава збереже контроль за діяльністю стратегічного підприємства, оскільки за нею залишиться блокуючий пакет акцій 25%. Натомість, гігант моторобудування в Запоріжжі отримає великі закордонні інвестиції.

Проект з розвитку виробництва авіаційних двигунів в Україні і будівництва великовузлового виробництва в Китаї було розпочато в 2015 році на базі договорів про співпрацю між «Мотор-Січ», Skyrizon і Xinwei Group.

За його умовами українське підприємство в 2016 році вже отримало пільгове кредитне фінансування на 100 млн доларів, а в китайському місті Чунцін вже розпочато будівництво складального виробництва.

7 червня Антимонопольний комітет отримав спільну заяву «Укроборонпрому» і китайських компаній Skyrizon і Xinwei на концентрацію більше 25% і 50% акцій «Мотор Січі» для спільного управління і контролю над підприємством. Відповідна справа в АМКУ відкрита на початку липня. Однак остаточного рішення по ній поки немає.

Нагадаємо, що не так давно у Китаї було завершено будівництво найбільшого аеропорту в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?