У Зеленського розповіли про стан готовності України до опалювального сезону
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського розповіли про стан готовності України до опалювального сезону

У Зеленського розповіли про стан готовності України до опалювального сезону

Представник президента в уряді Андрій Герус висловив стурбованість недостатніми запасами вугілля на складах генеруючих компаній перед початком опалювального сезону. За його словами, Україна готова до опалювального сезону на 65%.

Про це Герус повідомив в ході брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на Українські Новини.

«У нас є ситуація, коли у нас досить низька накопичення вугілля на складах, і у нас була гостра дискусія з компаніями теплового генерування», – заявив представник президента.

Андрій Герус додав, що великі компанії більше не зможуть використовувати низькі запаси вугілля на складах як шантаж заради встановлення високих тарифів.

На думку представника президента, найближчий зимовий період буде складним, оскільки існують суперечки з російським «Газпромом» щодо транзиту газу. Це може вплинути на ринок газу в Україні.

За даними «Нафтогазу», станом на 16 серпня запаси природного газу в українських підземних сховищах досягли 17 млрд кубометрів. Це рекордний показник за останні роки.

«Нафтогаз України» планує до початку опалювального сезону накопичити в сховищах 20 млрд кубометрів. Це допоможе без проблем пройти опалювальний сезон навіть за умови повного припинення російського транзиту з 1 січня.

Незважаючи на заяви Геруса, ситуація із запасами газу в Україні не така песимістична, як про це повідомляє чиновник. Наприклад, у 2018 році опалювальний сезон було розпочато з запасами 17,193 млрд кубометрів, в 2017 – майже 17 млрд кубометрів, а у 2016 – всього 14,7 млрд кубометрів.

Нагадаємо, що у «Нафтогазі» нещодавно розповіли, що станеться з українською ГТС після припинення транзиту газу з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?