СБУ зупинила теракт на фестивалі «Квартал-Фест», який міг відвідати Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ зупинила теракт на фестивалі «Квартал-Фест», який міг відвідати Зеленський

СБУ зупинила теракт на фестивалі «Квартал-Фест», який міг відвідати Зеленський

Служба безпеки України повідомила про затримання на Сумщині 19-річного учасника радикальної молодіжної організації, який разом зі спільниками планував підірвати боєприпаси та вибухівку у місцях масового скупчення людей.

Як передає ONLINE.UA з посиланням на сайт СБУ, вибухи мали статися 23 серпня під час фестивалю «Квартал-Фест», а також під час урочистостей з нагоди святкування Дня Прапора України. Є інформація і про те, це однією з цілей підривників були релігійні установи.

За інформацією співробітників спецслужби, під час обшуків за місцями проживання підозрюваних була вилучена граната Ф-1, боєприпаси та вибухові речовини.

На даний час підозрюваним підготовлено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів. Триває досудове слідство.

Цьогорічний «Квартал-Фест» пройде у селищі Підопригори Сумської області. В ньому приймуть участь кілька українських зірок. У Facebook-аккаунті фестивалю організатори натякають на те, що цей захід може відвідати президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що у Трускавці, куди кілька тижнів тому приїжджав Володимир Зеленський, перед його появою були проведені безпрецедентні заходи безпеки, які включали перевірку каналізаційних люків та рекламних лайтбоксів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?