Після пожежі в «Токіо Стар» в Україні посилять вимоги до нових готелів
Категорія
Україна
Дата публікації

Після пожежі в «Токіо Стар» в Україні посилять вимоги до нових готелів

Після пожежі в «Токіо Стар» в Україні посилять вимоги до нових готелів

З 1 жовтня в Україні посилять вимоги до введення в експлуатацію нових готелів. У нових будівельних нормах, які будуть використовуватися для проектування готелів, значно посилюються вимоги до дотримання пожежної безпеки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністерства регіонального розвитку.

Нові вимоги передбачають обов’язкове облаштування готелів сучасними системами протипожежного захисту. Це стосується не тільки систем пожежогасіння тонкорозпиленою водою, але й пристроїв для раннього виявлення диму та вогню.

Починаючи з жовтня власники готелів будуть зобов’язані забезпечити зручний під'їзд пожежних машин до будівлі.

«Під'їзд до будівлі готелю також повинен бути забезпечений і до основних евакуаційних виходів і входів, що ведуть до пожежним ліфтів», – уточнюють в Мінрегіоні.

Згідно з нововведеннями, буде дозволено розміщення готелів на I-III поверхах громадських будинків і в житлових будинках I-III ступенів вогнестійкості. Головна умова – відділення готельних номерів в протипожежний відсік і наявність окремих шляхів для евакуації.

Висота нових готелів буде обмежуватися 25 поверхами (до 73,5 метрів). У готелях буде рекомендовано організувати вхід відвідувачів лише за безконтактними картками, а в номерах готелів категорії 3 зірки та вище – додатково облаштовувати системи охоронної сигналізації.

Нагадаємо, що в результаті пожежі в одеському готелі «Токіо Стар» загинули 9 людей, у тому числі громадянка Австралії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?