Британські вчені винайшли новий спосіб лікування алкоголізму
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Британські вчені винайшли новий спосіб лікування алкоголізму

Британські вчені винайшли новий спосіб лікування алкоголізму
Джерело:  The Guardian

Спеціалісти Імперського коледжу Лондона та медики Брістоля провели експеримент, який підтвердив позитивний результат лікування алкоголізму за допомогою невеликих доз напівсинтетичного препарату MDMA, відомого також як наркотик «екстазі». За словами лікарів, подібна терапія не тільки ефективна, але й безпечна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Експеримент проводився на 11 добровольцях, кожен з яких мав проблеми з алкоголем. Протягом 9 місяців вони під наглядом лікарів вживали невеликі дози «екстазі». В результаті медики не виявили шкідливого впливу на психічний або фізичне стан піддослідних. При цьому з 11 чоловік лише один не зміг позбутися алкогольної залежності. П’ятеро взагалі відмовилися від спиртного, інші п’ють час від часу, але не доходять до стадії алкоголізму.

Дослідники пояснюють результати експерименту тим, що в основі алкоголізму дуже часто лежать психологічні травми і страхи, а «екстазі» в поєднанні з психотерапією допомагає пацієнтам з ними впоратися.

«Психотерапія разом з МДМА дає можливість зайнятися особистими розповідями, заснованими на ранніх травмах. Це ідеальний препарат для психотерапії, орієнтованої на травми», – пояснив доктор Бен Сесса, психіатр-нарколог і старший науковий співробітник Імперського коледжу Лондона.

На першому етапі тестування вчені довели, що подібна терапія під наглядом лікарів безпечна для пацієнтів. На наступних етапах вчені збираються порівняти ефективність вживання «екстазі» і плацебо, щоб підтвердити ефективність лікування.

Нагадаємо, що лише кілька днів тому американські вчені оприлюднили шокуючі цифри: скільки людей в світі залежні від наркотиків та алкоголю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?