РФ запропонувала змінити формат G7
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ запропонувала змінити формат G7

РФ запропонувала змінити формат G7
Джерело:  online.ua

Керівник міжнародного комітету Ради Федерації Росії Костянтин Косачов запропонував внести зміни до формату "Великої сімки". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

За його словами, повертатися до G7 для РФ нібито має сенс лише після скасування "пастки" сімох проти одного.

"А для цього необхідно поглянути на ситуацію ширше. Що якщо запропонувати подумати про більш рішучу модернізацію даного формату шляхом приєднання до нього також наших китайських та індійських партнерів?"- вважає посадовець.

Косачов додав, що до G7 необхідно запросити Китай та Індію, враховуючи їхню солідну вагу у світовій економіці.

Слід нагадати, що повернення до G7 стало однією з тем переговорів президентів Володимира Путіна та Еммануеля Макрона. Сторони діалогу досягли згоди у цій проблемі. Росію виключили з формату у 2014 році через військову агресію в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Захід дав згоду на повернення Росії до "Великої сімки" наступного 2020 року. Проте низка російських посадовців почала критикувати інформацію про запрошення на саміт у майбутньому, ніби це не Москва хоче знову залучитися до формату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?