Справа "Роттердам +" є помстою Коломойського, - екс-глава НКРЕКП
Категорія
Економіка
Дата публікації

Справа "Роттердам +" є помстою Коломойського, - екс-глава НКРЕКП

Справа "Роттердам +" є помстою Коломойського, - екс-глава НКРЕКП

Активізація розслідування справи "Роттердам+" є помстою членам Національної комісії з держрегулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з боку бізнесмена Ігор Коломойського. Про це в ефірі ТРК "Україна" заявив колишній голова НКРЕКП Дмитро Вовк. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА "Українські Новини".

 "На мою думку, вся справа – це форма помсти з боку пана Коломойського шляхом використання неефективного, некомпетентного, незаконного тиску через НАБУ та САП. Чому пан Коломойський здійснює такий тиск на незалежного регулятора? Відомо, він є власником великих споживачів електроенергії, а саме феросплавних заводів, збагачувальних підприємств. Вони є не модернізовані, мають велику енергоємність. І він за період дії прозорого ринкового ціноутворення мав недоотриманий прибуток. Ось і причина, чому тема "Роттердам+" стала такою відомою. З 2016 по 2018 рік її активно розкручували певні телеканали" - заявив Д.Вовк.

Як повідомляли ЗМІ під час дії формули "Роттердам плюс", яка забезпечувала об’єктивне ціноутворення на електроенергію, феросплавні заводи, власником яких є І.Коломойський, недорахувалися 4 млрд. грн.

Формулу "Роттердам плюс" запроваджено в 2016 році. Згідно з постановою НКРЕКП № 289, в ціну електроенергії закладали вартість імпортованого вугілля, яку розраховували на підставі котирувань європейського хабу "Амстердам - Роттердам - Антверпен". Дія формули "Роттердам плюс" припинилася з 1 липня 2019 року, коли в Україні запустили новий ринок електроенергії.

Європейська асоціація вугілля та лігніту (Euracoal) підтвердила економічну обґрунтованість використання методології ціноутворення на вугілля, відомої як "Роттердам+".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?