Вчені знайшли несподівану перевагу надмірної ваги
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені знайшли несподівану перевагу надмірної ваги

Вчені знайшли несподівану перевагу надмірної ваги

В умовах аномальної спеки краще себе відчувають люди з надмірною вагою. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН, до таких висновків дійшли науковці.

Йдеться про те, що таким людям вдається краще боротися проти перегріву завдяки жировому прошарку.

"Всупереч розхожим поданням, надлишкова маса тіла не є фактором ризику смерті та серцево-судинних ускладнень під час аномальної спеки. Навпаки, відзначається позитивна кореляція між масою тіла і якістю життя в цей період", - вважають фахівці.

Наголошується, що жирова тканина має менший показник теплопропровідності та перешкоджає потрабляння надмірного тепла до організму.

Науковці відзначили більш повільну втрату тепла завдяки випромінюванні та конвекції худих людей у порівнянні з огрядними.

Проте слід нагадати про посилювання деяких захворювань через вплив високих температур. Перш за все це стосується цукрового діабету, хвороб легень, виразок, захворюванн неврологічних та психічних категорій або ж нирок.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені знайшли в новий ген RCAN1. Він відповідає за збільшення ваги. Зокрема, ця частка блокує набір маси тіла навіть коли організм отримує дуже ситну їжу протягом певного часу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?