СБУ: на одній з АЕС незаконно видобували криптовалюту
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ: на одній з АЕС незаконно видобували криптовалюту

СБУ: на одній з АЕС незаконно видобували криптовалюту
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України викрила зловмисників, які займалися нелегальним майнінгом криптовалют на Південноукраїнській АЕС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на постанову Центрального районного суду м. Миколаєва.

В ході перевірки режимного об’єкту співробітники СБУ виявили несанкціоноване підключення комп’ютерного обладнання для майнінгу криптовалют. За інформацією силовиків, до цього правопорушення можуть бути причетні представники Національної гвардії України, які охороняли АЕС.

У судовому рішенні повідомляється, що внаслідок несанкціонованого підключення обладнання для видобутку віртуальних монет відбулося розголошення відомостей про захист безпеки АЕС, які становлять державну таємницю.

За матеріалами СБУ відкрито кримінальне провадження проти співробітників АЕС.

Як відомо, майнінг криптовалют вимагає споживання електричної енергії у великому обсязі. Через це недобросовісні майнери дуже часто використовують чужі потужності, під’єднуючи до них свої інтегральні схеми – комп’ютерне обладнання, яке методом виконання спеціального алгоритму видобуває віртуальні монети (біткоїни, ефір і т.д.).

Нагадаємо, що Китай у найближчому майбутньому готується випустити власну криптовалюту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?