В Офісі президента розповіли, коли почнуть штрафувати власників «євроблях»
Категорія
Україна
Дата публікації

В Офісі президента розповіли, коли почнуть штрафувати власників «євроблях»

В Офісі президента розповіли, коли почнуть штрафувати власників «євроблях»
Джерело:  LB.ua

Заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка повідомив, що штрафи для власників «євроблях» не будуть стягувати ще три місяці. Таким чином, водіїв, які всупереч закону їздять на автомобілях з іноземною реєстрацією, почнуть штрафувати з 22 листопада цього року.

Про це Рябошапка заявив, відповідаючи на запитання журналістів за підсумками наради в Мінінфраструктури, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

Чиновник ОП нагадав, що президент Володимир Зеленський вже вносив до Верховної Ради відповідний законопроект, але депутати його не прийняли. Тому цей законопроект буде прийнятий парламентом нового скликання.

«Зараз цей закон є пріоритетним, і в перший же день роботи парламенту він буде прийнятий і штрафні санкції будуть відстрочені. Протягом терміну, на який буде відстрочка, – три місяці, – ми напрацюємо новий законопроект, який врегулює порядок розмитнення автомобілів. Тому що існуюче сьогодні законодавство є недосконалим і в багатьох випадках його ми просто не можемо реалізувати», – сказав Рябошапка.

Згідно діючого законодавства штрафи за «євробляхи» повинні були вступити в силу вже завтра – 22 серпня, але Руслан Рябошапка визнав, що у поліції поки немає доступу до митних баз, тому вони не можуть знати, чи порушив автомобіль терміни в’їзду чи ні. Таким чином, зупиняти машини з іноземною реєстрацією правоохоронці можуть, але штрафувати не мають права.

Спочатку передбачалось, що штрафи повинні були вступити в силу ще в травні 2019 року, але Верховна Рада відстрочила їх на три місяці.

Нагадаємо, що Руслан Рябошапка поки вважається одним з основних претендентів на посаду майбутнього генпрокурора України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?