Глава МЗС РФ Лавров відповів, чи будуть звільнені українські політв’язні
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС РФ Лавров відповів, чи будуть звільнені українські політв’язні

Глава МЗС РФ Лавров відповів, чи будуть звільнені українські політв’язні
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров, відповідаючи на питання про можливе звільнення українських політв’язнів, сказав, що для цього необхідно узгодити ряд питань. Про це глава російського МЗС заявив на прес-конференції за підсумками переговорів зі своїм німецьким колегою Хайко Маасом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

Журналістів цікавило, чи справді обмін утримуваними особами може відбутися до кінця серпня. Однак Лавров не зміг дати чіткої відповіді.

«Для того щоб просувати цю тему, потрібно домовлятися не тільки в принципі, але і погоджувати конкретні правові, технічні, організаційні аспекти», – відповів російський дипломат.

Також Лавров застеріг журналістів від гонитви за сенсаціями. За його словами, зараз іде «кропітка робота на результат»

«І, звичайно, необхідно не забувати про те, що мова йде про долі людей, і тут потрібна не гонитва за сенсаціями, щоб першими встигнути про щось повідомити, а кропітка робота на результат», – додав глава МЗС РФ.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, що Кремль розглядає можливість видачі п’ятьох українських політв’язнів «для відбування покарання на батьківщини». Мова йде про Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха і Олександра Кольченка. Крім того, можуть бути звільнені 24 українські моряки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?