Дипломатична провокація: МЗС РФ причепилося до заяви Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Дипломатична провокація: МЗС РФ причепилося до заяви Зеленського

Дипломатична провокація: МЗС РФ причепилося до заяви Зеленського
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Росії виступило з позверхньою критикою заяви президента Україні Володимира Зеленського. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook одіозної представниці відомства Марії Захарової.

За її словами, офіційний коментар глави держави - "безглуздий набір літер". Той нібито неправильно використовує терміни "дипломатія" та "порядок денний". Вона вважає неправильно сформульованими висловлювання Зеленського про те, як Росія може "знову зайняти своє місце в порядку денному дипломатії".

Захарова пояснила, що дипломатія - "це діяльність держави по здійсненню цілей і завдань власної зовнішньої політики, а також захисту інтересів країни і її громадян за кордоном".

Проте її опис є дуже загальним, під нього припадає багатий спектр можливих дій країни - від військового втручання до рішень у галузі торгівлі.

Також спікер МЗС РФ додала, що дипломатія - це інструмент, а міжнародні відносини - межі його використання.

Захарова підкреслила, що Москва нібито знову чекає "сигналів" від Києва.

Нагадаємо, Зеленський зробив заяву про можливість Росії повернутися у G7 лише після повернення Криму та ОРДЛО під український контроль.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідери ЄС вщент розкритикували інформацію про повернення РФ у згаданий формат. Зокрема, британські, німецькі та французькі очільники висловилися про неможливість Кремля претендувати на місце у "сімці" через зовнішню політику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?