NASA показало неймовірне фото скупчення тисяч зірок
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA показало неймовірне фото скупчення тисяч зірок

NASA показало неймовірне фото скупчення тисяч зірок
Джерело:  online.ua

Агентство NASA показало вражаюче фото, яке зробив телескоп Hubble - це знімок скупчення тисяч молодих зірок, які розташовані в одній з областей Чумацького Шляху, в туманності NGC 3603.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Express.

"Газоподібна хмара зоряного газу і пилу - давно відомий "розплідник" молодих зірок в рукаві Чумацького Шляху. Туманність - одна з найбільших в нашій галактиці, вона перебуває на відстані близько 20 тисяч світлових років від Землі", - сказано в повідомленні.

Сама фотографія NASA покриває частину туманності, що простягнулася на вражаючі 17 світлових років.

"Тисячі сяючих молодих зірок розташовані в гігантській туманності NGC 3603. Це скупчення є одним з найпотужніших зоряних кластерів в Чумацькому Шляху", - розповів представник агентства.

Варто зазначити, що зірки на різних етапах свого тривалого життєвого циклу світяться різними відтінками світла. Молодші світила мають тенденцію випромінювати яскраво-синє світло. Але чим старша зірка, тим швидше світло, що випромінюється, буде зміщуватися до червоного.

NASA - агентство уряду США, засноване 1958 року для досліджень у галузі аеронавтики й космічних польотів. Штаб-квартира  NASA  розташована у Вашингтоні; основний майданчик — на мисі Канаверал у Космічному центрі Кеннеді у Флориді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  NASA вперше оприлюднило світлини планетоїда 2014 MU69 (також Ultima Thule), який знаходиться в поясі Койпера на околицях Сонячної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?