Офіс президента розкрив подробиці переговорів Зеленського з Джонсоном
Категорія
Політика
Дата публікації

Офіс президента розкрив подробиці переговорів Зеленського з Джонсоном

Офіс президента розкрив подробиці переговорів Зеленського з Джонсоном
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський та очільник британського уряду Борис Джонсон обговорили повернення Росії у G7 телефоном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

Прес-служба наголошує, що британська сторона підтвердила свою негативну позицію щодо появи РФ у форматі без виконання заявлених умов. Лондон звернув увагу на порушення Кремлем безлічі міжнародних норм.

"Співрозмовники погодились, що в умовах агресії РФ, що триває в Україні, окупації Криму та невиконання Росією Мінських домовленостей неможливо говорити про повернення РФ на міжнародний майданчик, де вирішуються глобальні проблеми", - підкреслив ОП.

Джонсон запевнив Зеленського, що виступить з відповідною позицією під час саміту "Великої сімки" у Франції. Крім того, лідер України отримав офіційне запрошення на відвідування Британії та привітання з Днем Незалежності.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Зеленського готуються до телефонних переговорів президента з очільником Європейської Ради Дональдом Туском. Головною темою цього контакту стане майбутній саміт G7 та обговорення України під час офіційних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?