"Титанік" продовжує гинути на дні: приголомшливе дослідження
Категорія
Технології
Дата публікації

"Титанік" продовжує гинути на дні: приголомшливе дослідження

"Титанік" продовжує гинути на дні: приголомшливе дослідження
Джерело:  online.ua

Корпус загиблого "Титаніка" руйнується з великою швидкістю через мікроби на дні океану. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsweek.

Вчені вперше за останні 14 років здійснили візит на океанське дно, щоб привітатися із затонулим у 1912 році судном. За словами дослідника Паркса Стівенсона, "Титанік" вирішив повернутися "до природи".

Фахівець з найвідомішої у світі морської катастрофи пояснив, що за останні роки стан судна зазнав великих змін. Наразі він буквально розвалюється, втративши вже ванну капітанської каюти.

"Вся палуба з того боку судна розвалюється, забираючи з собою каюти. І це нівечення буде відбуватися й надалі", - підкреслив Стівенсон.

Провина у руйнуванні пам'ятки належить мікроорганізмам, які живляться за допомогою металів. Через них на "Титаніку" з'являються рихлі структури. Крім того, впливає ерозія від солоної води та сильні течії Атлантики.

Нагадаємо, "Титанік" потонув після невдалого зіткнення з айсбергом у квітні 1912 року. Він вважався непотоплюваним, проте протримався лише близько двох годин.

Як повідомляв ONLINE.UA, на аукціоні у 2018 році продали зразок меню першого обіду на борту "Титаніка" під час горезвісного рейсу. Сума угоди досягла 100 тисяч британських фунтів- близько 140 тисяч доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?