Ціна торгової війни: у Китаї назвали збитки від санкцій Трампа
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна торгової війни: у Китаї назвали збитки від санкцій Трампа

Ціна торгової війни: у Китаї назвали збитки від санкцій Трампа
Джерело:  online.ua

Китайська корпорація Huawei недоотримала близько 10 мільярдів доларів США виторгу за рік через нові американські санкції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на аналітику Bloomberg.

За словами заступника керівника компанії Еріка Сюй, експерти вважали можливим зростання втрат до 30 мільярдів доларів протягом майбутніх двох років. Корпорація наразі продовжує пошук інших партнерів на заміну Сполученим Штатам.

Китайські фахівці також нещодавно продемонстрували процесор Ascend 910, який має технології штучного інтелекту. Передбачається, що згодом він перетвориться на конкурента продукції Qualcomm Inc. та Nvidia Corp.

Huawei планує згодом замінити Android у своїх девайсах власною операційною системою.

Слід нагадати, що американська влада звинуватила корпорацію у створенні загрозі національній безпеці США. Зокрема, її підозрюють у крадіжці різноманітних технологій та торгівлі ними на користь таких країн, як Іран.

Як повідомляв ONLINE.UA, Huawei розроблює операційну систему на заміну Android від Google. Китайці вирішили назвати власну технологію Harmony OS. На території КНР вона буде офіційно називатися HongMeng OS.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?