Загроза для космонавтики США: Китай показав власний багаторазовий корабель
Категорія
Технології
Дата публікації

Загроза для космонавтики США: Китай показав власний багаторазовий корабель

Загроза для космонавтики США: Китай показав власний багаторазовий корабель
Джерело:  online.ua

Китайські інженери завершили збірку першого у своїй вітчизняній історії багаторазового космічного корабля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеве видання weibo.

Цей перший льотний зразок апарату залучать для доставлення вантажів та космонавтів на орбітальну станцію. Планується, що перші місії він здійснить вже у 2019 році або ж на початку 2020.

Наразі відомо, що корабель складається з двох модулів - жилого та службового. У ньому вистачить місця для шістьох тайконавтів.

Маса судна може сягати 20 тонн. Його безпосередньою доставлення займеться важка ракета-носій "Чанчжен-5".

Китайські технологи зараз працюють над введенням в експлуатацію своєї розробки раніше за аналогів РФ, проте американські Dragon-2 і CST-100, вірогідніше, будуть завершені ще раніше.

Як повідомляв ONLINE.UA, китайська компанія LinkSpace успішно завершила випробування нової багаторазової ракети. Легкий апарат досягає висоти 8 метрів та має низьку вартість запусків. Це стане важливою перевагою у майбутньому китайської космонавтики. Крім того, ракета може швидко повторювати цикли польотів, що теж є важливою ознакою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?