Китай може не отримати контроль над «Мотор Січ» – є серйозна причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Китай може не отримати контроль над «Мотор Січ» – є серйозна причина

Китай може не отримати контроль над «Мотор Січ» – є серйозна причина

Сполучені Штати намагаються заблокувати угоду з купівлі китайськими компаніями контрольного пакету акцій українського гіганту моторобудування «Мотор Січ». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

Як стало відомо американським журналістам зі своїх джерел у адміністрації Білого дому, щоб переконати українського президента не продавати стратегічне підприємство китайцям вже наступного тижня у Київ прилетить радник президента США з національної безпеки Джон Болтон.

Крім того, представник Дональда Трампа проведе зустріч з керівництвом «Мотор Січ».

«Ми поговоримо з українцями про амбіції Китаю і про те, що ми бачимо в тому, що пропонує Китай», – зазначає високопоставлений чиновник адміністрації. «Це все є частиною стратегії національної безпеки та національно-оборонної стратегії. Це стратегічна конкуренція з Китаєм», – додав він.

У виданні The Wall Street Journal зазначають, що угода про продаж запорізького підприємства «Мотор Січ» сприймається американськими чиновниками як черговий крок Китаю до розширення своєї військової могутності .

Як вважають у Білому домі, з купівлею «Мотор Січ» китайці зможуть почати виробляти важкі авіадвигуни. Проти того, щоб Китай оволодів цією технологією, активно виступають США, адже це сприятиме, у тому числі, нарощуванню військових сил Китаю, на що у Вашингтоні не можуть не реагувати.

Нагадаємо, що кілька днів тому китайські компанії Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group пообіцяли внести до державного бюджету України 100 млн доларів, якщо Антимонопольний комітет дасть дозвіл на купівлю більше 50% підприємства «Мотор Січ».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?