Глава Євросоюзу розповів, кого слід запросити на саміт G7 – Україну чи Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Євросоюзу розповів, кого слід запросити на саміт G7 – Україну чи Росію

Глава Євросоюзу розповів, кого слід запросити на саміт G7 – Україну чи Росію
Джерело:  online.ua

Голова Європейської ради Дональд Туск пропонує замість Росії на наступний саміт «Великої сімки» (G7) запросити Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter журналіста ВВС Роса Аткінса.

Виступаючи сьогодні на прес-конференції перед початком саміту G7 на французькому курорті Біарріц, Туск заявив, що «причини, через які Росію було виключено в 2014 році, все ще актуальні».

За словами європейського високопосадовця, він засуджує «логіку» президента Сполучених Штатів Дональда Трампа в бажанні повернути Росію до «великої сімки». Президент Європейської ради запропонував «краще запросити Україну в наступному році».

«Сьогодні я спробую переконати моїх співрозмовників, що краще запросити Україну, як гостя звичайно, на наступну зустріч G7, щоб почути думку нового президента», – заявив Туск.

Як запевняє чиновник ЄС, Зеленський дуже зацікавлений в участі у зустрічі з лідерами країн «великої сімки».

«Я говорив з ним про це два дні тому, і я знаю, він буде дуже зацікавлений», – сказав Туск.

Нагадаємо, що кілька днів тому американський президент Дональд Трамп заявив про те, що можна відновити членство Росії у G7, перетворивши цей клуб у колишній формат – G8. Схожу позицію, хоча й менш відверту, висловив президент Франції Еммануель Макрон.

Водночас категорично проти повернення Росії до «великої сімки» виступили канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр Великої Британії Борис Джонсон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?