ЗМІ назвали основного кандидата на посаду генпрокурора
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ назвали основного кандидата на посаду генпрокурора

ЗМІ назвали основного кандидата на посаду генпрокурора
Джерело:  LB.ua

Володимир Зеленський збирається подати до розгляд Верховної Ради постанову, за якою парламент має дати свою згоду на призначення Руслана Рябошапки генеральним прокурором України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

Поінформовані джерела, стверджують, що Рябошапка є головним претендентом на посаду очільника ГПУ. Однак є ймовірність рокіровки – генпрокурором стане виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Іван Баканов, а Рябошапка обійме його посаду в СБУ.

Як відомо, ще наприкінці липня Володимир Зеленський особисто підтвердив, що кандидатура Руслана Рябошапки як «крутого фахівця» розглядається на посаду генпрокурора.

Під час виборчої кампанії Руслан Рябошапка був головним спеціалістом з правоохоронної та антикорупційної політики в штабі Зеленського, а до того – членом Національного агентства з протидії корупції

У травні цього року Зеленський призначив Рябошапку заступником голови АП (тепер – Офісу президента). У сферу його відповідальності входять питання судової реформи.

Нагадаємо, що чинний генпрокурор Юрій Луценко нещодавно заявив, що подасть у відставку відразу після формування нового уряду. Очікується, що це станеться вже на початку вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?