Стало відомо, хто у «великій сімці» виступає проти повернення Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, хто у «великій сімці» виступає проти повернення Росії

Стало відомо, хто у «великій сімці» виступає проти повернення Росії
Джерело:  Укрінформ

Серед лідерів країн «великої сімки» збільшується число тих, хто виступає категорично проти повернення Росії до складу G7. Як стало відомо, крім Німеччини та Великої Британії проти цього виступає Канада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».

Під час вчорашньої зустрічі між прем’єр-міністрами Великої Британії та Канади Борисом Джонсоном і Джастіном Трюдо було підтверджено, що Росію не можна повертати до складу G7 до тих пір, поки вона не припинить агресію проти України. Інформацію про це повідомив офіс канадського лідера.

«Прем’єр-міністри обговорили відносини з Росією та погодилися, що РФ не варто повертати в G7, поки вона не припинить агресію проти України», – йдеться в повідомленні.

На сьогодні серед лідерів «великої сімки» за повернення Росії активно виступає лише Дональд Трамп. Він може розраховувати на підтримку прем’єр-міністрів Італії, Японії та, можливо, президента Франції. Водночас, проти цього виступають лідери Німеччини, Канади та Великої Британії. Для повернення Путіна до G7 необхідна згода кожного з лідерів «великої сімки».

Нагадаємо, що цьогорічний саміт G7 проходить з 25 по 27 серпня у французькому Біарріці. Головною темою зустрічі є спроба відмовити президента США від початку повноцінної торгової війни з Китаєм та методи протидії можливому початку світової рецесії в економіці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?