NASA почала розслідування першого злочину в космосі
Категорія
Події
Дата публікації

NASA почала розслідування першого злочину в космосі

NASA почала розслідування першого злочину в космосі

Американська космічна агенція NASA розслідує обставини незаконного втручання в чужий банківський рахунок з комп’ютера, розташованого на міжнародній орбітальній станції МКС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Як стало відомо журналістам, американська астронавтка Енн Макклейн зізналася, що заходила з комп’ютера МКС у банківський аккаунт своєї колишньої дружини. Однак вона стверджує, що робила це не заради злих намірів.

Жертвою злочину стала Саммер Уорден, яка є колишньою дружиною Макклейн. Вона служить офіцером розвідки ВПС США. Кілька місяців тому жінка помітила, що хтось переглядав дані про її банківський рахунок, використовуючи її ж логін і пароль. Підозрюючи шахрайство чи злам Уорден звернулася до свого банку, щоб встановити місце розташування комп’ютера, з якого входили в аккаунт. З’ясувалося, що вхід у банківський рахунок здійснювався з IP-адреси NASA.

Після цього Уорден припустила, що її аккаунт переглядала її колишня дружина Макклейн, яка на той час знаходилася на МКС. Жінка повідомила про свої підозри в NASA, а також в Федеральну торгову комісію. Звинувачення стосується незаконного використання особистих даних. В Америці це вважається серйозним правопорушенням.

В ході розслідування Енн Макклейн визнала, що отримувала доступ до банківського рахунку Уорден з космічної станції. За її словами, вона хотіла переконатися, що Уорден має достатньо коштів для виховання її чотирирічного біологічного сина, якого вони раніше виховували разом. У якості виправдання Макклейн заявила, що колишня дружина жодного разу не говорила їй, що заходити в її аккаунт для неї тепер заборонено.

Нагадаємо, що не так давно представники NASA повідомили, що вартість «квитка у космос» відтепер суттєво знижена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?