Україна провела випробування космічної ракети
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна провела випробування космічної ракети

Україна провела випробування космічної ракети
Джерело:  online.ua

До Дня Незалежності України вперше в новітній історії були проведені вогневі випробування космічної ракети-носія класу «Циклон-4». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба конструкторського бюро «Південне», інформує ONLINE.UA.

«23 серпня, напередодні 28-ї річниці Незалежності нашої країни, вперше за часи її новітньої історії, були проведені вогневі випробування ступеня ракети-носія в цілому – відбувся прожиг третього ступеня ракети-носія середнього класу «Циклон-4», спроектованого КБ «Південне» та виготовленого на Південмаші», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця ракета призначена для виведення в космос супутників.

«Під час вогневих випробувань усі системи відпрацювали відмінно, двигун ступеня вмикався п’ять разів, як і було заплановано конструкторами «КБ Південне». Випробування визнано успішними!» – запевнили у конструкторському бюро.

Выдомо, що до складу третього ступеня ракети-носія «Циклон-4» входить рідинний ракетний двигун РД-861К, призначений для створення тяги та маневрування. Також основні конструкторські рішення закладено до складу другого ступеня нової ракети-носія «Циклон-4М».

Нагадаємо, що аналогічні випробування російської ракети кілька тижнів тому завершилися катастрофою, загибеллю щонайменше 7 людей та значним радіоактивним зараженням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?