Президент Молдови різко змінив свою позицію щодо статусу Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Молдови різко змінив свою позицію щодо статусу Криму

Президент Молдови різко змінив свою позицію щодо статусу Криму
Джерело:  online.ua

Президент Молдови Ігор Додон у своєму привітанні до Дня незалежності України заявив про підтримку територіальної цілісності України у міжнародно-визнаних кордонах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку молдавського лідера.

«Хочу підкреслити, що Республіка Молдова завжди підтримувала, підтримує і надалі буде підтримувати територіальну цілісність України в її міжнародно-визнаних кордонах» - написав Додон.

Крім того, президент сусідньої держави заявив, що розраховує на проведення двосторонньої зустрічі з Володимиром Зеленським для обговорення «усього спектру питань, що стосуються молдавсько-українських відносин».

Варто зауважити, що Додон вже не вперше натякає про бажання зустрітися з українським президентом. За часів Петра Порошенка український президент відмовлявся зустрічатися з Додоном через його висловлювання про те, що Крим належить Росії.

Ця заява пролунала у 2016 році під час президентської кампанії у Молдові. Відповідаючи на запитання телеведучого, кому належить Крим, Додон заявив, що Російській Федерації.

«Питання, на якому наполягав наш телеглядач, ваш знайомий Андрій Баштанник, питання, яке є вирішальним для нього – кому належить Крим?" - запитав ведучий у Ігоря Додона.

«Російській Федерації», – відповів Додон.

«Тобто, у вашому розумінні...», – уточнив ведучий.

«Я вже відповів», – сказав Додон.

Для зустрічі Порошенко висував Додону чітку умову: він повинен був визнати російську агресію проти України, включаючи незаконну анексію Криму.

Нагадаємо, що у червні в Молдові відбулась політична криза, в результаті якої найвпливовіший олігарх країни Володимир Плахотнюк був змушений втекти з країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?