Кількість депутатів Верховної Ради може бути суттєво скорочена – подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Кількість депутатів Верховної Ради може бути суттєво скорочена – подробиці

Кількість депутатів Верховної Ради може бути суттєво скорочена – подробиці
Джерело:  online.ua

У перший сесійний день новий склад Верховної Ради планує розглянути десятки законопроектів. Деякі з них стосуються процесу внесення змін до Конституції України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал журналістки Соні Кошкіної

Як стверджують поінформовані джерела, вже 29 серпня планується оголосити про формування парламентської більшості та затвердити склад усіх комітетів Верховної Ради. Не виключається, що кандидатура нового прем’єр-міністра також буде затверджена також у перший день роботи парламенту.

Найголовніша несподіванка, яка очікує українців, полягає в тому, що цього дня нібито планується розгляд змін до Конституції, які стосуються скорочення чисельності депутатів із 450 до 300.

Крім цього, готується розгляд ще 60-70 важливих законопроектів, у тому числі про зняття депутатської недоторканності та про проведення місцевих виборів у Києві. Решта списку законопроектів поки допрацьовується. Засідання 29 серпня може затягнутися до пізнього вечора або ночі.

Нагадаємо, що нещодавно фракції Верховної Ради пересварились через розсадку депутатів у залі. Деякі народні обранці з опозиційних фракцій вважають, що партія «Слуга народу» обмежила вільний прохід до президії та до ложі уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?