У Зеленського пояснили, чому Росія втратила український ринок дизпалива
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського пояснили, чому Росія втратила український ринок дизпалива

У Зеленського пояснили, чому Росія втратила український ринок дизпалива
Джерело:  online.ua

Обсяги поставок дизельного палива з Росії в Україну в серпні знизилися в два рази. Про це повідомив представник президента країни Володимира Зеленського в Кабміні Андрій Герус в своєму Facebook, передає ONLINE.UA.

За словами Геруса, зараз частка російського дизеля на ринку України складає не більше 20%. Тоді як раніше досягала майже 45%. Суттєво збільшилися поставки з Білорусі, країн ЄС та з морських напрямів. При цьому дефіциту немає, а ціни на дизпаливо знизилися на 20-80 коп./л.

«Мінекономіки РФ не надало Лукойлу дозвіл на поставки дизелю в Україну у серпні. Але більшість із вас цього навіть і не помітили. Так і має бути», – запевнив Герус.

З 1 серпня в Україні набули чинності спеціальні мита на імпорт зрідженого газу і дизельного палива з Росії. Спочатку збір за дизпаливо буде стягуватися в розмірі 3,7%, а з 1 жовтня – 4%, на скраплений газ - 1,75% і 3% відповідно.

За даними профільного видання Enkorr, поставки дизпалива з Росії в 2018 року забезпечували 40% українського ринку – 2,597 млн тонн. У першому півріччі 2019 року поставки зросли на 23,2% – до 1,38 млн тонн, в порівнянні з аналогічним показником 2018 року, а частка в балансі ринку зросла до 44%.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому Герус прогнозував, що поставки російського палива в серпні зменшаться майже вдвічі. Що стосується трубопровідного транспорту, то їх буде зменшено з 200 до 100 тисяч тонн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?