Недільна вечеря лідерів G7 була «досить напруженою»: подробиці з Біарріца
Категорія
Світ
Дата публікації

Недільна вечеря лідерів G7 була «досить напруженою»: подробиці з Біарріца

Недільна вечеря лідерів G7 була «досить напруженою»: подробиці з Біарріца
Джерело:  Associated Press

Сьогоднішня вечеря на саміті лідерів «великої сімки», на відміну від вчорашньої зустрічі, була «досить напруженою». Причиною цього стала позиція президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.

Як запевняє поінформоване анонімне джерело, атмосфера на спільній вечері лідерів G7 була набагато менше позитивною, ніж вчора. Лідери країн «великої сімки» не погоджуються з президентом США Дональдом Трампом щодо того, як треба взаємодіяти з Росією.

Людина, яка була присутня на вечері, стверджує, що Трамп продовжує наполягати на тому, що Росія є силою, яку потрібно включити в дискусію. Таким чином, він пропонує запросити Путіна не тільки в якості гостя на наступний саміт, але й поновити його членство у «великій вісімці».

Водночас інші учасники вечері заявили Трампу, що це було б неправильно, оскільки G7 – це група демократичних країн, а Росія не дотримується норм демократії, ні у внутрішній, ні у зовнішній політиці.

Крім того, сьогодні в Біарріц несподівано прибув міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф. Літак Заріфа вилетів з Тегерану в неділю вранці і через кілька годин приземлився в аеропорту Біарріца, який з п’ятниці закритий для всіх рейсів, не пов'язаних з офіційними делегаціями G7.

Високопоставлений французький чиновник на умовах анонімності сказав, що Заріф прилетів на зустріч із міністром закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном. Представник МЗС Ірану Аббас Мусаві заявив, що під час поїздки Заріфа зустрічей чи переговорів з американськими чиновниками чи самим Трампом не планується.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, хто у «великій сімці» виступає проти повернення Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?