Трамп збирається використати ядерну зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп збирається використати ядерну зброю

Трамп збирається використати ядерну зброю
Джерело:  Axios

Президент США Дональд Трамп неодноразово пропонував високопоставленим співробітникам національної безпеки вивчити можливість використання атомних бомб для боротьби з тропічними ураганами, які загрожують південно-західних регіонам Сполучених Штатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Axios.

«Вони починають формуватися біля берегів Африки, коли вони рухаються через Атлантику, ми кидаємо бомбу в центр урагану, і вона руйнує його. Чому ми не можемо цього зробити?» – так нібито заявив Трамп під час одного з брифінгів, присвячених природним катаклізмам.

Відзначається, що співробітники, які почули про це, були ошелешені.

Президент США також піднімав цю ідею в іншій розмові з високопоставленим чиновником адміністрації. У записці Ради національної безпеки США від 2017 року описується розмова, в якому Трамп запитав, чи повинна адміністрація бомбити урагани, щоб зупинити їх від удару США.

Джерело Axios уточнило, що в цій записці немає слова «ядерний». За його словами, президент просто говорив про бомбардування ураганів.

У Білому домі відмовились коментувати наведену інформацію: «Ми не коментуємо приватні дискусії, які президент міг чи не міг мати зі своєю командою національної безпеки».

Інший високопоставлений співробітник адміністрації Трампа заявив, що мета президента – «не допустити, щоб катастрофічний ураган ударив по материку, тому це не так вже й страшно».

Ідея використання ядерної зброї для руйнування ураганів висловлювалася і раніше. Вперше ідея про те, що вибух ядерної бомби над центром урагану може бути використаний для протидії конвекційним потокам, відноситься до епохи 34-го президента США Дуайта Ейзенхауера (1953-1961 рр). Тоді її запропонував урядовий учений.

Нагадаємо, що кілька днів тому Трамп знову всіх шокував, запропонувавши Данії продати острів Гренландія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?