Лягаю спати з пістолетом: 85-річний екс-президент Кравчук шокував журналістів
Категорія
Україна
Дата публікації

Лягаю спати з пістолетом: 85-річний екс-президент Кравчук шокував журналістів

Лягаю спати з пістолетом: 85-річний екс-президент Кравчук шокував журналістів
Джерело:  newsone.ua

Перший президент України Леонід Кравчук розповів, що не почуває себе в безпеці навіть вдома. Через це 85-річний політик завжди біля ліжка тримає пістолет, який кладе в тумбочку. Про це Кравчук повідомив в інтерв’ю телеканалу NewsOne, передає ONLINE.UA.

«Зараз я відчуваю не те що небезпеку, а якусь загрозу. Я навіть не можу її пояснити. Ось я лягаю спати і в мене на тумбочці завжди зі мною мій пістолет. Завжди. Я вже звик до цього», – розповів екс-президент.

Також він зізнався, що не може заснути, якщо не дістане пістолет з тумбочки і не покладе його поруч.

«Знаю, якщо хтось щось захоче зробити, то що цей пістолет у моїх руках може дати? Але він мене заспокоює», – розповів Кравчук.

Колишній перший секретар ЦК КПУ та голова Верховної ради УРСР Леонід Кравчук став перший президентом незалежної України за підсумками голосування 1 грудня 1991 року. На президентських виборах він набрав більш ніж вдвічі більше голосів за свого головного конкурента – лідера Народного Руху В’ячеслава Чорновола.

У 1994 році він достроково втратив посаду через масові страйки шахтарів, які вимагали проведення позачергових виборів президента. Наступником Кравчука став директор дніпропетровського заводу «Південмаш» Леонід Кучма.

Нагадаємо, що на прийомі до цьогорічного Дня Незалежності України Леонід Кравчук та інші чотири президенти вперше сфотографувалися разом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?