Стало відомо, які законопроекти будуть першими прийняті Верховною Радою
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, які законопроекти будуть першими прийняті Верховною Радою

Стало відомо, які законопроекти будуть першими прийняті Верховною Радою
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Радник президента з економічних питань Данило Гетманцев заявив, що Верховна Рада одними з перших розгляне законопроекти, які стосуються митниці: про режим спільного транзиту і про уповноваженого економічного оператора. Про це чиновник повідомив в інтерв’ю « Інтерфакс-Україна », передає ONLINE.UA.

«Щодо митниці. Насамперед – законопроект про режим спільного транзиту і законопроект про уповноваженого економічного оператора, які очікують на друге читання. Наступне – вдосконалення митного пост-аудиту», – розповів Гетманцев.

Крім того, парламент розгляне внесення змін до Митного кодексу щодо захисту прав інтелектуальної власності в ході переміщення товарів через митний кордон України.

Гетманцев, який нещодавно був обраний народним депутатом і зараз вважається головним претендентом на посаду голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, додав, що Рада збирається ухвалити закон про «спліт» або розподіл функцій Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері фінансових послуг.

Зокрема, нагляд і регулювання ринку страхових, лізингових і факторингових компаній, кредитних спілок, бюро кредитних історій, ломбардів та інших фінансових компаній перейде до Нацбанку України, а Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку здійснюватиме регулювання недержавних фондів: пенсійних, фінансування будівництва, операцій з нерухомістю.

Ще одна ініціатива стосується «електронного чеку і «кешбеку».

«Нещодавно Мінфін опублікував цю ініціативу: якщо мені не видають чек або видають фальшивий (я його можу перевірити онлайн), я оповіщаю про це податкову і отримую повернення вартості своєї покупки. А підприємець платить 200% штрафу. Тобто ми підключимо всіх громадян України до контролю за розрахунково-касовими операціями», – повідомив Гетманцев.

Депутат уточнив, що для ризикових галузей закони вступлять в силу з 1 січня, а для інших – через рік.

Нагадаємо, що не так давно Гетманцев розповів, що буде з підприємцями, які ухиляються від податків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?