Нові потужні санкції США проти РФ: що тепер чекає на Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові потужні санкції США проти РФ: що тепер чекає на Росію

Нові потужні санкції США проти РФ: що тепер чекає на Росію
Джерело:  online.ua

Другий пакет санкцій, який США запровадили проти Росії через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері, набув чинності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Вказано, що нові обмеження допускають, що США можуть перешкоджати Росії у наданні будь-яких позик, фінансової або технічної допомоги від міжнародних інститутів (МВФ або Світового банку). Документ оприлюднила офіційна представниця Держдепу Морган Ортагус на своїй сторінці у Twitter.

"Окрім того, банкам США забороняється надавати будь-які позики або кредити Росії. У Держдепі зазначили, що усі ці обмеження будуть діяти щонайменше 12 місяців. Обмеження також стосуються ліцензування експорту товарів і технологій, яке контролює міністерство торгівлі США в рамках боротьби з поширенням хімічної та біологічної зброї", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, американський лідер Дональд Трамп підписав відповідний указ на початку серпня. Перед цим лідери комітету Палати представників Конгресу США по закордонних справах закликали Трампа запровадити другий пакет.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що президент Росії Володимир Путін – єдиний, хто може зупинити війну на Донбасі, забравши звідти свої війська та техніку.  Змусити його піти з України можуть санкції Заходу,  які жорстко б’ють по російській економіці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?