Ілон Маск знайшов спосіб, як зробити планету Марс придатною для життя
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск знайшов спосіб, як зробити планету Марс придатною для життя

Ілон Маск знайшов спосіб, як зробити планету Марс придатною для життя
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий бізнесмен і новатор в сфері високих технологій Ілон Маск запропонував ідею, як підвищити температуру на Марсі, щоб зробити цю планету придатною для створення перших людських поселень.

За його словами, на червоній планеті можна зробити більш теплий клімат, направляючи на неї сонячне світло за допомогою дзеркальних супутників. Про це Маск написав у своєму Twitter, передає ONLINE.UA.

«Можливо, є сенс нагріти Марс за допомогою тисяч супутників-дзеркал, а не штучними сонцями», – повідомив підприємець.

Пізніше Маск уточнив, що під штучними сонцями мав на увазі термоядерні бомби. Раніше він пропонував підірвати їх у полюсів планети. За його задумом, енергія вибухів нагріє атмосферу Марса, полярні шапки розтануть і виникне парниковий ефект. Тоді клімат на планеті стане теплішим.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому Ілон Маск розповів, що перше місто, заселене людьми, на Марсі можна побудувати до 2050 року. При цьому його вартість може досягати від 100 мільярдів до 10 трильйонів доларів.

Така велика різниця між сумами пояснюється тим, що поки невідомо, скільки буде коштувати перевезення на Марс однієї тонни вантажів. Якщо вона складе 100 000 доларів, тоді бюджет не перевищить 100 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?