Хакери знайшли новий спосіб викрадення паролів
Категорія
Технології
Дата публікації

Хакери знайшли новий спосіб викрадення паролів

Хакери знайшли новий спосіб викрадення паролів
Джерело:  online.ua

Спеціалісти Південного методистського університету (Техас, США) заявили, що хакери почали використовувати метод визначення паролю завдяки звукам, що лунають при наборі тексту на клавіатурі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Indepedent.

Як стверджують експерти, новий метод настільки ефективний, що злочинці можуть його використовувати навіть у громадському місці, коли декілька людей одночасно набирають текст.

Спеціальна програма, яку розробили невідомі програмісти, аналізує різні звукові частоти, коли текст набирають одночасно декілька осіб. Після отримання цих звукових сигналів алгоритм програми розшифровує, на які клавіші натискали люди, та в якому порядку вони це робили.

Таким чином, зловмисники тепер можуть дізнатися не тільки паролі користувачів, а й зміст приватних листів чи текстових повідомлень. Щоправда, це стосується лише механічної клавіатури, яка використовується на ноутбуках та персональних комп’ютерах. Беззвучне натискання на сенсорному екрані результату не дає.

Метод захисту від подібного небезпеки досить простий – не треба вводити конфіденційну інформацію або паролі у публічних місцях. Тоді хакери не матимуть можливості зламати аккаунт чи дізнатись інші секретні дані.

Нагадаємо, що не так давно один з хакерів показав ексклюзивний спосіб зламу гаджетів Apple.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?