NASA активувало атомний годинник - відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA активувало атомний годинник - відома причина

NASA активувало атомний годинник - відома причина
Джерело:  online.ua

NASA успішно активувало атомний годинник, призначений для автономних подорожей у далекому космосі. Він був розроблений в Лабораторії реактивного руху. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Space.com.

 В агентстві пояснюють, що цей годинник повинен дозволяти космічним апаратам безпечно переміщатися в глибокому космосі, не отримуючи вказівок з Землі.

"У перспективі він має бути поміщений у космічний корабель в комплекті з речами, які можуть впливати на їх точність і стабільність. Вчені мають намір подивитися, як продовжить годинник свою роботу, і виміряти його точність до наносекунд. Запущено його було в червні 2019 року. Наразі пристрій знаходиться на орбіті Землі і готовий до річного випробувального терміну роботи", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що атомний годинник вимірює відстань між об'єктами, визначаючи час, необхідний для проходження сигналу від одного об'єкта до іншого.

NASA - агентство уряду США, засноване 1958 року для досліджень у галузі аеронавтики й космічних польотів. Штаб-квартира  NASA  розташована у Вашингтоні; основний майданчик — на мисі Канаверал у Космічному центрі Кеннеді у Флориді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що NASA вперше оприлюднило світлини планетоїда 2014 MU69 (також Ultima Thule), який знаходиться в поясі Койпера на околицях Сонячної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?