Вчені показали, як виглядали люди мільйони років тому
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені показали, як виглядали люди мільйони років тому

Вчені показали, як виглядали люди мільйони років тому
Джерело:  online.ua

Науковці реконструювали обличчя представника виду анамського австралопітеку, що жив близько 3,8 мільйона років тому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsweek.

Череп, на якому ґрунтується реконструкція зовнішності, знайшли палеонтологи у 2016 році. Вони вели польові роботи на території сучасної Ефіопії.

Знахідку віднесли до Australopithecus anamensis. Цей різновид - найдавніший у ланці австралопітеків та є найдавнішим людським типом. Наразі вченим відомо про прямоходіння його представників.

Цікаво, що до цього часу майже нічого не було відомо про особливості облич анамських австралопітеків.

Видання зазначило, що попри великий обсяг інформації, людство все одно не дуже добре уявляє собі найдавніші етапи власної еволюції. Кількість знахідок, що зростає, лише ускладнює це розуміння.

Спочатку були зроблені висновки, що анамські австралопітеки - передвісники афарських. Останні свідчення говорять проти цього припущення, бо оцінка їхньої давнини вказує на паралельне існування різновидів протягом щонайменш 100 тисяч років.

Слід зазначити, череп належить екземляру-анамцю на ім'я MRD-VP-1/1. Його назвали змінювачем "правил гри" у розумінні давньої історії людства.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені розкопали новий різновид динозавра під назвою стегозавр. Знахідка зроблена на території сучасного Марокко та продемонструвала найдавніший екземпляр у своєму роді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?