Олексій Гончарук - новий прем'єр України: деталі призначення
Категорія
Політика
Дата публікації

Олексій Гончарук - новий прем'єр України: деталі призначення

Олексій Гончарук - новий прем'єр України: деталі призначення

Олексій Гончарук офіційно став новим прем'єр-міністром України за підсумками голосування Верховної Ради. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Загалом він отримав підтримку 290 народних депутатів. Не голосували представники "Опозиційної платформи - За життя", "Голосу", "Батьківщини". Нардепи "Євросолідарності" голосували проти.

Слід зазначити, що кожна з фракцій знайшла власну мотивацію. Наприклад, "медведчуківці" заявили про неприпустимість заміни миру на Донбасі економічним зростанням та іміджем. "ЄС" вважає непрозорим вибір прем'єра, а прихильники Святослава Вакарчука поскаржилися на відсутність оголошеного складу уряду.

За словами Гончарука, кожну третю гривню спрямують на погашення боргів. Також він анонсував підвищення іміджу України у світі та зниження кредитних ставок.

"У новому уряді красти не будуть... Уже за кілька тижнів в Україні буде місія МВФ, ми будемо домовлятися про нову угоду... У нас в Україні зареєстрований неадекватний прожитковий мінімум, за ці кошти неможливо вижити...", - вважає новий очільник уряду.

Як повідомляв ONLINE.UA, Петро Порошенко зі своєю фракцією "Європейська Солідарність"уходить в парламентську опозицію. Таку заяву зробила з трибуни Верховної Ради колишня віце-спікерка Ірина Геращенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?