Чоловік, який називає себе творцем біткоїна, програв 4 млрд доларів
Категорія
Технології
Дата публікації

Чоловік, який називає себе творцем біткоїна, програв 4 млрд доларів

Чоловік, який називає себе творцем біткоїна, програв 4 млрд доларів
Джерело:  Bloomberg

Австралієць Крейг Райт, який стверджує, що саме він створив криптовалюту біткоїн 11 років тому, програв судову тяганину з приводу майна свого колишнього бізнес-партнера. Згідно рішення Федерального суду Південного округу Флориди, Райт має сплатити родині померлого Дейва Клеймана 410 тисяч біткоінів. Це близько 4 млрд доларів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Під час розгляду судової справи було встановлено, що Крейг Райт надав фальшиві документи і брехав під присягою з приводу майна свого колишнього друга та бізнес-партнера.

Суд встановив, що родині померлого у 2013 році Клеймана має належати 50% всіх біткоінів, які Райт і Клейман разом намайніли з 2009 по 2013 роки. На засіданні Райт запевняв, що не знає, де знаходяться всі ці біткоіни і не має доступу до них. Суддя визнав ці показання неправдивими.

У 2016 році Райт зізнався, що є творцем біткоїна. Однак він не зміг надати вагомих доказів цього, через що більшість експертів вважає його самозванцем.

Згідно документації блокчейну, в якому у 2008 році було створено криптовалюту біткоїн, її творцем є Сатосі (Сатоши) Накамото. Пізніше з’ясувалось, що це псевдонім і такої людини ніколи не існувало. У 2010 році Накамото безслідно зник, а всі його біткоїни, вартість яких в грудні 2017 року оцінювалась у 19 мільярдів доларів, так і залишаються недоторканими.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому СБУ встановила, що на одній з українських АЕС незаконно видобували криптовалюту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?