П’ять років в'язниці за твіт: у Росії засудили блогера
Категорія
Світ
Дата публікації

П’ять років в'язниці за твіт: у Росії засудили блогера

П’ять років в'язниці за твіт: у Росії засудили блогера
Джерело:  online.ua

Російського блогера Владислава Синицю засуджено на 5 років позбавлення волі за пост в соціальній мережі Twitter. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Медуза».

Росіянина визнали винним в екстремізмі з погрозою застосування насильства. В повідомленні, яке опублікував Синиця під псевдонімом Макс Стеклов, прокурори та колегія суддів побачили заклики до розправи над дітьми поліцейських. Усе слідство тривало лише два дні, а суд прийняв рішення за один день.

Сам Синиця свою провину не визнав. Він вважає, що це повідомлення не можна вважати загрозою, оскільки він просто розмірковував про можливі наслідки для правоохоронців, які розганяли учасників опозиційних демонстрацій. Адвокат Синиці вже заявив, що буде оскаржувати вирок.

У ході дебатів сторін прокурор просив засудити блогера до шести років колонії. Це максимальний термін, передбачений статтею Кримінального кодексу РФ про екстремізм. Крім того, на користь держави було конфісковано «знаряддя злочину» – смартфон iPhone, з якого писався твіт.

За словами лідера російської ліберальної опозиції Олексія Навального, хоча твіт Синиці «справді тупий», але вирок за це неадекватно жорстокий. Позицію Навального підтримали і інші опозиціонери, зокрема Петро Верзілов, який кілька років тому сам відбував покарання за акцію протесту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?