Facebook теж незабаром збирається відмовитись від лайків
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook теж незабаром збирається відмовитись від лайків

Facebook теж незабаром збирається відмовитись від лайків
Джерело:  TechCrunch

Соціальна мережа Facebook незабаром теж може приховати кількість лайків від читачів. Спеціалісти гіганта IT-індустрії проводять тестування нового методу оцінки постів. Він передбачає, що кількість лайків у дописі буде бачити лише його автор. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TechCrunch.

Решта фолловерів та простих читачів будуть бачити лише перелік з одного-двох друзів, яким сподобався цей пост.

За задумом корпорації Марка Цукерберга, нововведення захистить користувачів Facebook від психологічного тиску та стресу. Адже багато хто дуже переживає, якщо його пост отримує малу кількість лайків. Не маючи змогу бачити кількість уподобань в постах інших користувачів, людина не буде порівнювати себе з популярними блогерами. Саме на це сподіваються в Facebook.

Ініціатива приховати лайки не нова. Цей задум вже частково реалізували в дочірній компанії Facebook, ще одній популярній соціальній мережі – Instagram. В ній вже кілька місяців проходить тестування функції прихованих лайків.

Поки що в Instagram приховують уподобання під фото лише в кількох країнах: Канаді, Ірландії, Італії, Японії, Бразилії, Австралії та Нової Зеландії. Якщо результати експерименту виявляться вдалими, функція буде поширена на всі інші країни світу, в тому числі Україну.

Нагадаємо, що кілька тижнів стало відомо, що Facebook збирається перейменувати Instagram і WhatsApp.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?