Афера чи помилка: вчені розгадали загадку чудовиська Лох-Несс
Категорія
Технології
Дата публікації

Афера чи помилка: вчені розгадали загадку чудовиська Лох-Несс

Афера чи помилка: вчені розгадали загадку чудовиська Лох-Несс
Джерело:  online.ua

Найвідоміша фотографія легендарного чудовиська з озера Лох-Несс може бути зображенням іншого розповсюдженого створіння. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

За словами науковців, що провели дослідження з біоутворення у шотландському водоймищі, Нессі може бути гігантським вугром.

Команда вчених проаналізувала зразки ДНК з озера. Загалом з червня 2018 року вони узяли близько 250 проб у різних локаціях. Результати дослідження вказують на присутність понад 3 тисяч видів.

«У Лох-Нессі велика кількість ДНК вугра», - цитує видання новозеландського генетика Ніла Джеммелла.

Він пояснив, що величезні вугрі можуть виростати до 1,8 метра. Фахівець не виключає також наявність риби-гіганта.

Слід нагадати, легенда про гігантське створіння на ім'я Нессі стали поширюватися у XX році. Конспірологи та фахівці припускали, що чудовисько може бути плезіозавром – морським динозавром, який пережив свій час. Останні дослідження не знайшли слідів чогось невідомого у Лох-Нессі.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території сучасного Марокко палеонтологи знайшли рештки одного з найдавніших представників виду стегозаврів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?