Вчених приголомшила знахідка у черепі тиранозавра
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчених приголомшила знахідка у черепі тиранозавра

Вчених приголомшила знахідка у черепі тиранозавра
Джерело:  online.ua

Тиранозавр рекс – можливо, найвідоміший з динозаврів – мав незвичні отвори у черепі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Anatomical Record.

За результатами відповідного дослідження, кілька десятиліть палеонтологи вважали, що згадані місця у голові заповнювали м’язи. Наразі відомо, що череп стародавнього хижака користувався отворами задля кондиціонування.

Проектом займалася команда під очільництвом анатомки Кейсі Холлідей з університету у Міссурі. Вчені дійшли до відповідних висновків, дослідивши сучасних алігаторів та інших великих рептилій. Нинішні хижаки також мають згадані отвори, що складають їхню терморегуляторну систему.

"Тепло тіла алігатора залежить від його середовища. Ми помітили, коли було прохолодніше, що алігатори намагаються зігрітися. Наші тепловізори показали великі гарячі точки в цих отворах на черепі, що свідчить про підвищення температури", - цитує видання Кента Влієта, іншого учасника дослідження.

Під час підвищення навколишньої температури зафіксована певна ізоляція отворів. Це дозволяє розпочати зворотний процес зі збереження прохолоди.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда науковців вирішила відновити зовнішній вигляд одного з сучасних людських нащадків. За допомогою черепа одного з різновидів австралопітеків. Гарно збережений артефакт знайшли 2016 року в Ефіопії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?