У Росії накинулися зі звинуваченнями на Facebook та Google
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії накинулися зі звинуваченнями на Facebook та Google

У Росії накинулися зі звинуваченнями на Facebook та Google
Джерело:  online.ua

Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ – «Роскомнагляд» (Роскомнадзор – рос.) заявила, що американські онлайн-сервіси Google, Facebook і Youtube поширювали політичну рекламу в єдиний день голосування у Росії. На думку представників відомства, це слід розглядати як «втручання у суверенні справи Російської Федерації».

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Як заявив прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський, ці дії не тільки «можна розглядати як втручання у суверенні справи країни, але й як перешкоджання проведенню демократичних виборів в Росії».

«Такі дії з боку іноземних компаній є неприпустимими. Факти порушень Google і Facebook будуть передані до парламентської комісії з розслідування іноземного втручання у справи РФ», – заявив чиновник.

Ампелонський додав, що минулого року з цими компаніями «відпрацьовували аналогічні ситуації» – направляли «рекомендації виключити використання рекламних продуктів для поширення політичної агітації» у період виборів, але вони «залишилися без уваги».

Нагадаємо, що кілька днів тому Google погодилась заплатити владі США рекордний штраф в розмірі 200 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?