Уперше в історії: небезпечну операцію провели через інтернет
Категорія
Технології
Дата публікації

Уперше в історії: небезпечну операцію провели через інтернет

Уперше в історії: небезпечну операцію провели через інтернет
Джерело:  online.ua

Кардіолог Теджас Пател провів в Індії першу в історії дистанційну операцію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на науковий журнал Lancet.

Відомо, що пацієнти знаходилися на відстані у кількадесят кілометрів від лікаря. Для операції був використаний спеціальний судинний робот від компанії Corindus.

Обладнання під назвою Corindus CorPus GRX працювало завдяки інтернету. Пател оперував хворих спеціальним джойстиком, спостерігаючи за усім через відеомонітор.

Кожна з п'яти операцій завершилася успішно. За словами спеціалістів, не зафіксовано ефекту від хірургічного втручання, відмінного від звичайних засобів.

Фахівці вважають, що у майбутньому такі дистанційні операції можуть стати дуже вдалими технологіями, бо вони дозволяють рятувати життя пацієнтам з мінімальними витратами для бюджету.

Як повідомляв ONLINE.UA, європейські астрономи та інженери звинуватили компанію Ілона Маска в ігноруванні загрози на орбіті Землі. Агентство ESA заявило, що супутники проекту Starlink не скореговані з іншими апаратами у космосі. Це створює небезпеку для їхніх орбіт у майбутньому. Наразі відомо, що один супутник дивом не врізався в апарат Маска.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?