Вчені знайшли невідомих "інопланетних" істот
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені знайшли невідомих "інопланетних" істот

Вчені знайшли невідомих "інопланетних" істот
Джерело:  online.ua

В Університеті Торонто вчені знайшли невідомих науці раніше істот. Вони виявили одноклітинні мікроорганізми, які живуть у водах канадської шахти Кідда. Що цікаво, щоб вижити в даних умовах, одноклітинні поглинають хімічні речовини, які утворилися за взаємодії води з породами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.

Зазначається, що в шахті знайшли пірит - дисульфід заліза, який підтримує життєдіяльність мікроорганізмів за відсутності сонячного світла і кисню.

"Це дозволяє бактеріям жити в ізольованих підземних резервуарах. Через невелику кількість енергії, яку можуть отримати істоти, у них сильно сповільнився метаболізм. Це дозволяє їм виживати протягом тисяч років, не вдаючись до жодних змін", - сказано в повідомленні.

За словами фахівців, ця знахідка може допомогти дізнатися, як виникло життя на Землі, і виявити потенційно населені планети.

Як повідомляв ONLINE.UA, австралійські вчені підрахували, що в разі збереження нинішніх темпів зміни клімату «точкою неповернення» стане 2050 рік. Вже в середині цього століття температура в багатьох регіонах світу настільки підвищиться, що це призведе до катастрофічного становища.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?