Сенцов назвав 4 фільми, які вразили його за 5 років у в’язниці
Категорія
Україна
Дата публікації

Сенцов назвав 4 фільми, які вразили його за 5 років у в’язниці

Сенцов назвав 4 фільми, які вразили його за 5 років у в’язниці
Джерело:  online.ua

Колишній політв’язень Олег Сенцов в ході сьогоднішньої пресконференції відповів не тільки на питання, які стосуються політики, але й також про кіно. За його словами, як повідомляє ONLINE.UA, в російській колонії вын зміг переглянути лише 4 фільми, варті уваги.

Перший фільм, який вразив Сенцова, це українська кінострічка «Плем’я» Мирослава Слабошпитського. Її вдалося побачити по телевізору, встановленому в ізоляторі ФСБ.

«Так вийшло, що в Ростові-на-Дону, перебуваючи у в'язниці ФСБ, був телевізор. Вночі, хоч це заборонялось, я увімкнув його та побачив програму... Я з першого кадру зрозумів, що це «Плем’я» Михайла Слабошпитського. Я з ним знайомий, але не дуже близько. Знав про цей проєкт, бо завдання в нього було дуже складним: знімати кіно про людей з вадами слуху без сурдоперекладу. Тобто ми не розуміємо, про що вони говорять... Мені сподобалось», – розповів Олег Сенцов.

Ще одна картина, яку згадав Сенцов, був російський фільм «Левіафан» Андрія Звягінцева. У його сюжеті розповідається про селище біля Баренцевого моря, яке хочуть знести для побудови нового житла. Ця соціальна драма піднімає значні проблеми сучасної Росії, показуючи путінську «стабільність» з неприглядного боку.

«Дуже сподобалось... Цей фільм мене зачепив»,– заявив Сенцов.

Серед інших фільмів, які він може порадити, Олег назвав «Рай» Андрія Кончаловського та «Літо» Кирила Серебненікова. Сюжетом першої стрічки стала розповідь про емігрантку та учасницю французького Опору Ольгу Каменську, поліцейського Жюля та офіцера Гельмута. Головні герої випадково зустрічаються під час Другої світової війни.

Фільм «Літо» розповідає про не дуже відомі факти з біографії рок-музиканта Віктора Цоя у 1981 році, коли молодий 19-річний співак тільки починав свою кар’єру.

Нагадаємо, що вчора Олег Сенцов не зміг купити одяг через натовп охочих з ним сфотографуватися у центрі Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?