Конфіскація незаконного майна чиновників: Рада підтримала важливий законопроєкт
Категорія
Україна
Дата публікації

Конфіскація незаконного майна чиновників: Рада підтримала важливий законопроєкт

Конфіскація незаконного майна чиновників: Рада підтримала важливий законопроєкт
Джерело:  online.ua

Парламент ухвалив у першому читанні та за основу законопроєкт про конфіскацію незаконних активів державних чиновників та представників органів місцевого самоврядування. Також проєкт закону передбачає покарання за набуття незаконного майна, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що даний законопроєкт під номером 1031 президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді ще у червні 2019 року. Його підтримали 316 депутатів.

"З-поміж іншого законопроєкт вносить зміни до законодавчих актів України про те, що за рішенням суду набуває законної сили визнання необґрунтованими набуті активи та стягнення їх у дохід держави. Мовиться про активи осіб, уповноважених на виконання державної влади та органів місцевого самоврядування. Крім того, цей законопроєкт урегульовує визначення того, що саме є незаконним активом. Таким вважатимуться ті активи, вартість яких у понад 204 тисячі гривень перевищує доходи чиновника", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що дане порушення каратитьмеся позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також вказано, що під дію законопроєкту також потраплятиме незаконне майно, набуте за три роки до того, як закон набуде чинності.

Як повідомляв ONLINE.UA, голоси під час затвердження законопроекту про імпічмент віддали 337 народних депутатів. 245 з них підтримали ініціативу, 55 вирішили утриматися, а інші — голосували проти. Документ прийняли у другому читанні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?