Науковці розповіли, як Місяць "ховає" дорогоцінні метали
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці розповіли, як Місяць "ховає" дорогоцінні метали

Науковці розповіли, як Місяць "ховає" дорогоцінні метали
Джерело:  online.ua

Науковці заявили, що поверхня Місяця може ховати під собою велику кількість дорогоцінних металів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Nature Geoscience.

Міжнародна команда астрономів відзначила, що наразі не знайдено ніяких дорогоцінностей безпосередньо. Наразі зафіксовані непрямі свідчення щодо таких ресурсів.

За словами керівника дослідження Джеймса Бренана, у вулканічній породі Місяця було знайдено сірку, яка може бути пов'язана з сульфідом заліза.

"Дослідження джерел корисних копалин на Землі показує, що сульфід заліза є гарним місцем для зберігання цінних металів на кшталт платини та паладію", - підкреслив вчений з канадського університету Делхаузі.

Головна гіпотеза говорить, що Місяць сформувався після зіткнення дуже масивного об'єкта із Землею близько 4,5 мільярди років тому. Через це вважається, що геологічний склад нашого природного супутника і планети дуже схожий.

Команда науковців у лабораторії відтворила частково низку процесів, які відбувалися на Місяці багато років тому. За їхніми висновками, не дуже дорогоцінні метали не були виведені близько до поверхні потоками магми. Вони залишилися на глибині.

При цьому поклади сульфіду вони назвали "вказівником" до відповідного скупчення цінних ресурсів.
Ці дослідження можуть бути підтверджені чи спростовані тільки під час добре підготованої людської експедиції до Місяця. Зокрема, вченим необхідні зразки породи з глибин сателіту.

Як повідомляв ONLINE.UA, китайська безпілотна місія виявила на Місяці невідому речовину. Науковці не оприлюднили багато подробиць, лише додали, що ця субстанція нагадує гель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?